AdSense pre kanály RSS už aj pre slovenské kontá

Google sprístupnil aj pre kontá v slovenskom jazyku program AdSense pre kanály RSS. Tento program umožňuje umiestniť relevantné reklamy v informačných kanáloch. Služba bola donedávna prístupná len pre anglické účty a j to len vrámci testovacieho programu. Od 16.8. je služba Adsense pre feedy prístupná vo všetkých jazykoch, pre ktoré je prístupná služba Adsense pre obsah.

Podmienkou využívania je súčasne využívanie služby Feedburner.com, ktorú pred nejakým časom Google kúpil a zaradil do svojho portfólia.  Každý RSS kanál, ktorý si zaradíte do svojho konta na feedburner.com môžete následne doplniť o reklamu Adsense.

V tejto súvislosti je potrebné  upozorniť, že vrámci Adworsd účtu inzerenta je potrebnú uvažovať aj nad tým, či reklama cielená na Slovensko a slovenčinu má byť v RSS kanáloch zobrazovaná.

Malá zaujímavosť: Google má  v súvislosti so službou Adsense for feed problém s terminológiou a hlavne s prekladom do slovenčiny. Jednak už dávnejšie zamnieňal anglické fees (poplatky) a feeds (RSS kanále) v centre pomoci. A teraz má problém s názvom pre kanály, ktoré používa vrámci Adsense konta na odlíšenie jednotlivých reklám a ich identifikáciu v štatistikách a  názvom pre RSS kanály v ktorých sa nachádza Adsens reklama označená kanálom. Zatiaľ je to vyriešené šalamúnsky, kedy jednotlivé Adsense reklamy sú naďalej identifikované pomocou kanálov a pre RSS kanály používa admin rozhranie stále anglické slovo feed alebo slovené spojenie informačný kanál.

Share Button

One Response to “AdSense pre kanály RSS už aj pre slovenské kontá”

  1. […] Keď som v nedeľu večer pozeral čo sa deje na mojom Adsense konte blahého, zistil som, že mi pribudla nová možnosť kam ešte pridať  reklamu. K dvom obligátnym možnostiam, teda do obsahu a do vyhľadávania pribudla aj tretia možnosť. Viac článku na firemnom blogu v článku AdSense pre kanály RSS už aj pre slovenské kontá. […]

Vložte komentár