Google Apps – už aj správa viacerých domén v jednom konte

Google Apps je skvelý nástroj pre malé firmy, ako si profesionálne spravovať  vlastný e-mail. Je to výborný nástroj na spoluprácu kolegov prostredníctvom internetových aplikácii. Dokonca aj dosť dobrá náhrada za desktopové kancelárske aplikácie ako je Word a Excel. Všetko je to možné vrámci bezplatnej verzie, ktorá je dostatočne veľkorysá.

Pre niekoho bolo možno obmedzujúce, že pre správu každej domény  vo vlastníctve bolo treba mať samostatný Google Apps. Jedným z následkov takéhoto prístupu bolo, že sa len komplikovane prepájali užívatelia rôznych domén. Bolo treba spravovať zvlášť adresáre a krížový pohľad do tímových kalendárov bol tiež nemožný. To už dnes neplatí. Teda pokiaľ vám nevadí nateraz len US-english  jazykové prostredie  a pokiaľ ste ochotný kvôli tomu prejsť na platenú verziu balíka Google Apps Premium.

Google Apps administrators can now manage multiple domains from one control panel in Google Apps. Users from different domains preserve their original email address, but all users are on the organization’s global address list, and calendars, docs and sites can be shared throughout the entire organization.

Note: It is not currently possible to merge existing Google Apps accounts.

Google Apps update alerts: Multi-domain management now available in Google Apps

Z môjho pohľadu je tento prechod na platenú Premium verziu zatiaľ zbytočný, pretože veľmi zásadná vec ako je zlúčenie už existujúcich Google Apps kont zatiaľ nie je dostupná.

Možno sa raz tak prepotrebného nástroja na zlučovanie účtov dočkáme. A nejde len o potrebu zlučovania účtov Google Apps ale aj “občianskeho” Gmailového účtu.

Share Button

Vložte komentár