Zo zľavy ma ide šľak trafiť

Kto chce žiť v maržovom pekle, nech si poskytuje zľavu. Kto chce žiť, musí používať hlavu.

Áno, povedať, že je to drahé a ak to zlacníme, tak sa to bude predávať lepšie je tou najľahšou výhovorkou, ako nemusieť pracovať. Časom sa premení na istotu ako o prácu prísť.

Ak je niekto živý z marže, musí pracovať na tom, aby bola táto maximálna možná. Predávať tak draho ako sa len dá a tak dlho ako to len pôjde.

Skúste pouvažovať, čo vás živí. Vďaka čomu máte na výplaty svojich zamestnancov. To bude dobrý prvý krok na ceste k udržaniu si svojho podnikania.

Na facebookovej stránke Lekárnik prebehla nasledujúca diskusia:

… Viacerí klienti mi už hovorili, že voľnopredaj je bieda – darmo majú vysoký obrat, s maržami išli tak dole, že jediné čo ich drží pri živote sú recepty….

…. Ale veď to je príšerné konštatovanie. To nedokážu tvoriť ceny? Veď kde inde má byť marža zmysluplná, ak na NEregulovanom sortimente?!? Práve v tomto kontexte je tých 23% (podieľ voľnopredaja v ČR) možné nazvať pekným číslom.

Aha, tradícia velí: Mlieko zásadne za 10 a… keď je na dodáku doporučená koncová to je ako zákon.

Ach jo. A to som si myslel, že so svojím konštatovaním o 7 rokoch za opicami preháňam. Ja to už ani Komore nezazlievam, že z lekárnikov robí úmyselne neobchodníkov, aj keď ich živí marža. To už ani nemá cenu.

Share Button

Vložte komentár