Jedna poisťovňa, jedna pravda, žiadna exekúcia

Prichádzajú nebadané zmeny v našom obchodnom prostredí. Pre súkromné firmy pohybujúce sa v oblasti zdravotníctva sú zaujímavé dve skutočnosti z ostatných dní.

  1. Snaha o presmerovanie všetkých finančných tokov skrz jednu jedinú štátnu poisťovňu.
  2. Mocenský boj o exekučné právo.
Mnohí, ktorí sa v zdravotníckej oblasti a lekárenstve pohybujeme viac ako 15 rokov si pamätáme časy, kedy poisťovne boli v neustálom sklze v platení svojich pohľadávok. Dnes nám ani minister spravodlivosti nedokáže povedať, či sa na takéto pohľadávky za úhrady za lieky novela exekučného poriadku vzťahuje.

Je to dobrý minister. Hoci nie je členom vládnej strany SMER-SD, akoby straníckym kolegom z oka vypadol. Aj preto, lebo na otázku na aký majetok štátu budú po novele môcť exekútori siahnuť odpovedal: „To vám v tejto chvíli asi nepovie nikto. Ja vám to neviem špecifikovať“. A dodal, že je iba spoluautorom novely s ministerstvom financií.

Juraj Hrabko: Štát sú oni, nie občania – Český rozhlas 6 – analýzy, komentáře, dokumenty, diskuse.

Nové pravidlá vnášané do nášho obchodného prostredia začínajú mať jednu významnú charakteristiku: Vzniká výživný agar, v ktorom sa začne dariť rovnejším medzi rovnými. Doladiť podzákonnými normami zákonom nastavený obchodný poriadok, je potom len otázka jednej rannej porady.

Share Button

Vložte komentár