Nenechajte marketingové oddelenie Apple definovať vaše IT politiky

Po internete sa nájde niekoľko skvelých rád pre nešťastníkov, ktorí trpia vo firme v smutných podmienkach IT amaterizmu. A rozhodne sú tieto články užitočné, pretože IT amaterizmus je tak hojne rozšírený, že poľahky získame pocit, že tak vyzerá profesionálny IT manažment. Nie , priatelia, ak sú rady v týchto článkoch balzamom pre vašu dušu, vecte, že sa pohybujete v tom najzúfalejšom amatérskom IT prostredí.

Jeden z mnohých si dovolím ukázať:

Nemôžem nikoho nútiť, aby si teraz sadol a študoval pojmy, získaval prehľad. Predpokladám, že najnutnejšie základy máte za sebou a potrebujete prehodiť za plot. Ukázať zaujímavé veci. … Málokto vie, že Apple pripravil podporu pre iCloud aj pre Windows. A to je vec, ktorá by vás mala zaujímať. Práve biznis použitie s týmto softwarom je nesmierne elegantné. Zdroj:  iPad v biznise – čo s prideleným tabletom? | spravodaj.

Ak vám dá vaše IT oddelenie iPad… Už v tom je prvý bod amaterizmu. Ten iPad, a rovnako akýkoľvek kus HW vám má prideliť váš skutočný nadriadený. Váš šéf vám má povedať prečo ten kus HW dostávate, načo ho máte používať a kde sa koná školenie.

Áno, školenie, to je to základné slovo, ktoré treba na porade so šéfom vysloviť. Vaše IT má jasne vedieť, čo a ako s iCloudom vo vašej firme. Ak dostávate Mac, Win či Android zariadenie, už s ním musíte dostať prístupy a firemnú politiku k iCloudu, Gdisku, Winlajvu, Drobboxu či ako sa všetky tie bazmeky volajú. O rôznych geolokačných službách ani nehovoriac.

Ak ste hltali článok na Spravodaji a zistili v ňom kopu užitočného, ak ste takých článkov prešmejdili po internete viacej, prezradím vám jedno tajomstvo: Práve ste dostali spätnú väzbu na chybu v riadení vašej firmy. Je len na vás, či sa v takej firme budete len tíško prizerať, alebo si navzájom pomôžete.

Keď niekto prevezme prístup do vášho Gmailového účtu, do ktorého sa na pozadí automaticky nahrávali fotky vašich detí spolu s faktúrami a fotkami obrazoviek práve vyvíjaného SW s dátami klientov, bude neskoro po neskoru zamýšľať sa nad tým, ako by mala vaša firma pracovať s iCloudom.

Len plano vás straším? Nuž, nedávno nariekal jeden významný novinár na ešte významnejšom IT servri, ako mu pred očami skapínal celý jeho Apple životný priestor pred očami ako domino.

Ten zamestnanec za to ani nemôže. Nebol preškolený, profíci vo firme mu nepripravili zálohovaciu politiku a teda ostal napospas radám marketingových oddelení Apple či Google. Naozaj si myslíte, že markeťáci Apple a Google sú tí pravý, ktorí majú definovať vaše IT politiky?

Bonus pod čiarou: Keď už sme tu, na tomto firemnom blogu určenom pre mojich súčasných aj potenciálnych klientov v oblasti lekárenstva a procesného riadenia, poradím vám ešte jednu drobnosť.  Ako firemný bonus dostať telefón či tablet je odmena z minulého storočia. Ak chcete dať zamestnancom v tejto oblasti nejaký skutočný bonus na úrovni doby, dajte im školenia, nastavenia, servis v starostlivosti o súkromné dáta. Vás to nič nestojí a o firemné dáta sa budú starať, ako by to boli ich súkromné.

Jeden príklad za všetky: Ak cesťákom ukážete, že ich telefón má GPS a ako sa hrá geocaching, za monitoring ich pracovného výkonu už nebudete musieť platiť.

Share Button

One Response to “Nenechajte marketingové oddelenie Apple definovať vaše IT politiky”

  1. […] viem, som potmehút. Tu vám radím, aby ste si ako zamestnanec na to dali pozor a na firenom blogu to manažérom radím ako šikovný firemný bonus pre zamestnancov. To viete, keď človek tvorí […]

Vložte komentár