Vlastný web pre malú firmu: I. Uzavretie Rámcovej zmluvy s SK-NIC

Dlhodobý seriál ktorý mapuje jednotlivé kroky, potrebné pri vytvorení vlastného webu pre malú firmu. Prvý diel a druhý dielu sa zaoberá činnosťami vedúcimi k registrácii domény na formu.

Rámcová zmluva s SK-NIC

Pravidlá pre registrácie slovenských domén uvádzajú, že doménu s koncovkou .sk si môže zaregistrovať len občan Slovenskej republiky alebo podnikateľský subjekt registrovaný na Slovensku. Presné znenie podmienok a pravidiel uvádza na svojich stránkach správca slovenského doménového priestoru SK-NIC.

SK-NIC stanovil, že v prvom rade je potrebné sa u neho registrovať a uzavrieť takzvanú Rámcovú zmluvu. Po jej uzavretí sa vaša firma stane oprávnenou registrovať si ľubovolný počet domén s koncovkou .sk Túto rámcovú zmluvu uzatvára každý subjekt len raz. Na základe uzavretia Rámcovej zmluvy pridelí SK-NIC vašej firme jednoznačný identifikátor užívateľa (sk-nic handle). Tento kód bude od vás požadovať firma, ktorá bude pre vás, vo vašom mene, na vašu firmu  registrovať domény.

Budeme potrebovať:

  1. Pripojenie na internet – na adrese www.sk-nic.sk sa nachádza formulár, ktorý slúži na vygenerovanie rámcovej zmluvy
  2. Výpis z obchodného registra /živnostenského registra pre vašu firmu – údaje do formulára je vhodné kopírovať presne v tej podobe, ako ich obsahujú úradné oficiálne dokumenty
  3. Tlačiareň – veľmi dôležité!!! Po vyplnení formulára stránka vygeneruje znenie rámcovej zmluvy a túto je potrebné okamžite vytlačiť. Na sk-nic uvádza, že neexistuje možnosť dostať sa opätovne k zneniu zmluvy.
  4. Vybratého budúceho registrátora vašej domény – do formulára sa zadáva jeho identifikačný kód.
  5. E-mailovú adresu – na ktorú vám SK-NIC pošle jednak potvrdenie o zaregistrovaní elektronickej verzie a následne aj váš identifikačný kód. (E-mailová adresa a telefónne číslo patria k povinným údajom.)
  6. Návšteva notára – rámcovú zmluvu musí podpísať štatutár (-i) spoločnosti overeným podpisom.
  7. Obálku a známku – podpísanú zmluvu spolu s prílohou  (výpis z obchdého registra/živnostený list) treba odoslať na adresu SK-NIC tak, aby do 14 dní od vypísania formulára do SK-NIC dorazila.

Postup:

  1. Vstúpime na web www.sk-nic.sk
  2. V pravo hore na nachádza odkaz na vstup do formulára pre vypísanie rámcovej zmluvy: F1- Žiad. o štatút užívateľa.
  3. Do formulára vložíte potrebné údaje o firme.
  4. Po stlačení odoslať sa zobrazí prehľad zadaných údajov na kontrolu.
  5. Po stlačení odoslať sa zobrazí rámcová zmluva, ktorú je potrebné vytlačiť.
  6. U notára zmluvu overene podpíšete.
  7. Do obálky vložíte podpísanú rámcovú zmluvu a kópiu výpisu z registra.

Prehľad komunikácie

Po vypísaní formulára na stránke www.sk-nic.sk a odoslaní vám do zadaných e-mailových schránok príde informačný e-mail – potvrdenie, že bol vyplnený formulár F1 (Rámcová zmluva). Po doručení papierovej verzie na adresu SK-NIC vám príde informácia o pridelenom identifikačnom kóde.

Zhrnutie

Aby ste si mohli registrovať slovenské domény na vašu firmu, potrebujete mať od SK-NIC pridelený identifikátor (sk-nic handle). Tento získate uzavretím Rámcovej zmluvy.

Nasleduje už skutočná registrácia domény prostredníctvom niektorej z firiem, ktoré sa touto činnsoťou zaoberajú.

Share Button

2 Responses to “Vlastný web pre malú firmu: I. Uzavretie Rámcovej zmluvy s SK-NIC”

  1. Z vlastnych skusenosti mozem potvrdit, ze bod 6 je zbytocny. Pokial Ti udaje vyplnene v registracii suhlasia s prilozenou kopiou vypisu ktoru prikladas a ta suhlasi s aktualnym stavom na orsr.sk tak este sa mi nestalo, ze by nepostacoval podpis u mna na kolene v kancelarii.

  2. Taktiež potvrdzujem. Nepotrebnosť úradného overenia podpisu sa týka dokonca aj žiadosti o štatút registrátora. Aspoň trochu úľava v mori byrokracie slovenského národného registrátora 🙂

Vložte komentár